Bollywood dans

Opvoeding

Enkele jaren geleden was de reactie op Bollywood nogal vaak ‘Bollywat?’, maar mede dankzij de Gentse dansgroep Bollylicious heeft het genre in ons land aan bekendheid gewonnen. Leer nu zelf met Tom, één van onze Bollylicious-choreografen, hoe je hoofd te knikkebollen, expressief op de verhaallijn van de muziek te dansen, je heupen en schouders te shaken, en nog zo veel meer. Tom Decuyper kreeg ... Lees meer

Enkele jaren geleden was de reactie op Bollywood nogal vaak ‘Bollywat?’, maar mede dankzij de Gentse dansgroep Bollylicious heeft het genre in ons land aan bekendheid gewonnen. Leer nu zelf met Tom, één van onze Bollylicious-choreografen, hoe je hoofd te knikkebollen, expressief op de verhaallijn van de muziek te dansen, je heupen en schouders te shaken, en nog zo veel meer.

Tom Decuyper kreeg op 13-jarige leeftijd de dansmicrobe te pakken. Hij volgde verscheidene dansopleidingen van funk tot flamenco en van Afrikaanse tot Indische dans. Hij gaf 14 jaar lang salsalessen in zijn eigen dansschool in Gent. Gepassioneerd door de Indische dans verdiept Tom zich de laatste jaren in een klassieke Indische dansvorm, Kathak. Hij was coach bij tv-programma’s ‘So You Think You Can Dance’ en ‘Dansdate’ en reist momenteel met het dansgezelschap Bollylicious de wereld rond. Niemand beter geschikt dus om jou te begeleiden in je eerste Bollywood-dansles!

Wat is Bollywood?

Bollywood is een overkoepeld concept dat voornamelijk gebruikt wordt om te verwijzen naar de filmindustrie in Mumbai, India. De naam is een samentrekking van Bombay, de voormalige naam voor de stad Mumbai, en Hollywood, naar het voorbeeld van de Amerikaanse filmindustrie. De meeste films uit India hebben veel weg van ons Westerse concept van een musical, waarbij de verhaallijn vaak onderbroken wordt door dans en muziek. Door deze traditie van film maken sinds de jaren 1930, heeft zich een aparte dansstijl ontwikkeld: Bollywood dans.

Tip!

Bij deze cursus krijg je een gratis ticket voor de dansvoorstelling ‘Sitara’ van Bollylicious (do 19 mrt).

 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart CC De Werf
Molenstraat 51
9300 Aalst
dinsdag 3 maart 2020 van 19:00 tot 20:15
CC De Werf
€ 60,0
ccdewerf@aalst.be
053 72 38 11
www.ccdewerf.be/agenda/2708/bollywood...