Bart Van Loo - De Bourgondiërs

Literatuur

Naar aanleiding van zijn nieuwste boek, De Bourgondiërs, nodigen we Bart Van Loo uit voor een auteurslezing in de bibliotheek. Hij vertelt over de wonderlijke aartsvaders van de Nederlanden: De Bourgondiërs. Om te beseffen waar we vandaan komen, moet je de fascinerende middeleeuwen doorkruisen. Tijdreis naar de middeleeuwen Meer dan drie jaar lang werkte Bart Van Loo aan zijn nieuwe vuistdikke ... Lees meer

Naar aanleiding van zijn nieuwste boek, De Bourgondiërs, nodigen we Bart Van Loo uit voor een auteurslezing in de bibliotheek. Hij vertelt over de wonderlijke aartsvaders van de Nederlanden: De Bourgondiërs. Om te beseffen waar we vandaan komen, moet je de fascinerende middeleeuwen doorkruisen.

Tijdreis naar de middeleeuwen

Meer dan drie jaar lang werkte Bart Van Loo aan zijn nieuwe vuistdikke boek. Deze keer vertelt hij over de wonderlijke aartsvaders van de Nederlanden: De Bourgondiërs.

Om te beseffen waar we vandaan komen, moet je de fascinerende middeleeuwen doorkruisen. Bart neemt de toehoorders op sleeptouw langs brandstapels en feestelijke banketten, de pest en riddertoernooien, Jeanne d’Arc en Filips de Goede, schizofrene koningen en geniale kunstenaars, de prachtige beeldhouwwerken van de vergeten Klaas Sluter en de wereldberoemde schilderijen van Jan van Eyck.

Hij nodigt je uit voor een tijdreis naar het middeleeuwse Parijs, Dijon, Brugge, Gent, Mechelen, Lier, Delft, Gouda… Zijn zoektocht voert hem naar het ontstaan van de Nederlanden in de vijftiende eeuw. En wat blijkt? De Lage Landen zijn een Bourgondische uitvinding.

CC Kruispunt i.s.m. Davidsfonds Diksmuide

Bron: UiTinVlaanderen.be

Bart Van Loo
Toon kaart Bibliotheek Diksmuide
Koning Alberstraat 24
8600 Diksmuide
vrijdag 14 februari 2020 van 19:30 tot 19:30
CC Kruispunt
€ 10,0
Inschrijven
info@cckruispunt.be
051 79 32 50
www.cckruispunt.be