Afgelast: Workshop wol verven

Creativiteit

Deze workshop is afgelast omwille van de coronamaatregelen. Meer info: www.hofvanbusleyden.be Wil je graag zelf wol verven met natuurlijke materialen? In deze verrijkende workshop leer je zelf echte strengen wol verven in een diepe zwarte kleur. Je maakt je eigen zwarte verfbaden, ziet het effect van pigment op de vezels en krijgt de kans om voluit te experimenteren. Je ontdekt de wondere ... Lees meer

Deze workshop is afgelast omwille van de coronamaatregelen. Meer info: www.hofvanbusleyden.be

Wil je graag zelf wol verven met natuurlijke materialen? In deze verrijkende workshop leer je zelf echte strengen wol verven in een diepe zwarte kleur. Je maakt je eigen zwarte verfbaden, ziet het effect van pigment op de vezels en krijgt de kans om voluit te experimenteren. Je ontdekt de wondere wereld van het ‘zwart verven’.

Tijdens de workshop breng je ook een bezoek aan het Back to Black project in Museum Hof van Busleyden. Daarin gaat het museum samen met textielkunstenaars en onderzoekers op zoek naar de betekenis van de kleur zwart en hoe we die kleur vandaag beleven. Je leert er meer over de eeuwenoude recepten voor zwart, het werk van textielkunstenares Claudy Jongstra en staat stil bij de drie mantels van Nederlands modeduo Viktor&Rolf, geverfd in ‘Bourgondisch zwart’.

De wol die je verft tijdens deze workshop krijgt een plaats in Expanding Field, een collaboratief kunstwerk van Claudy Jongstra, dat nog tot 2021 te zien is in het museum.

Dezelfde workshop vindt twee keer plaats: op 18 en 25 januari.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Academie voor Beeldende Kunsten
Minderbroedersgang 5
2800 Mechelen
zaterdag 28 maart 2020 van 10:00 tot 16:00
Museum Hof Van Busleyden
€ 40,0
www.hofvanbusleyden.be/workshop-wol-v...