A vision on "Man-made landscapes"

In het kader van Connecterra, de toegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen en de expo "Man-Made Landscapes" van Lore Vandeboel organiseren we 6 boeiende avonden rond dat thema, waarin we verschillende sprekers uitnodigen die een toelichting komen geven, ieder vanuit zijn eigen expertise en invalshoek. Met de bedoeling om niet alleen te luisteren, maar ook in interactie te gaan met ... Lees meer

In het kader van Connecterra, de toegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen en de expo "Man-Made Landscapes" van Lore Vandeboel organiseren we 6 boeiende avonden rond dat thema, waarin we verschillende sprekers uitnodigen die een toelichting komen geven, ieder vanuit zijn eigen expertise en invalshoek. Met de bedoeling om niet alleen te luisteren, maar ook in interactie te gaan met elkaar en met telkens een kort bezoek aan één van de landmarks in de omgeving.

Dit 6 donderdagen op rij, vanaf 22 augustus, telkens om 19u
__________________________________________________________

Programma:
- don 22/8 Frank Jaspers (Depot Des Arts) / Lore Vandeboel (Kunstenares)
- don 29/8 Mark Stulens (expert ontginningen) / Jan Kohlbacher (expert mijnwerkersgeschiedenis Eisden)
- don 5/9 Johan Van Den Bosch (Regionaal Landschap Kempen en Maasland)
- don 12/9 Frank Resseler (bioloog, natuurfotograaf en cineast)
- don 19/9 Herman Reynders (gouverneur Limburg)
- don 26/9 nog te bevestigen

"Man-made Landscapes" werd mogelijk gemaakt met de steun van onze partners:
Depot Des Arts - NV Vandeboel - Regionaal Landschap Kempen en Maasland

__________________________________________________________

Expo Man-Made Landscapes

Landschappen zijn niet zelden door de mens gemaakt, of naar zijn hand gezet. Denken we bijvoorbeeld aan de (Limburgse) oerbossen die plaats maakten voor heide om de schapen op te laten grazen. Of de aanleg van uitgestrekte dennenbossen, waarvan het hout moest dienen om mijngangen te stutten. De “bergen” die we zien in ons landschap, de terrils, zijn ophopingen van steenafval dat als bijproduct van de ondergrondse mijnbouw ontstond. De door ‘ons’ gecreëerde landschappen vormen als het ware de uitdrukking van onze economische bezigheden. Het landschap is een wezenlijk onderdeel van ons ‘geheugen’ en kan in feite beschouwd worden als een belangrijk communicatiemiddel waarmee we ons kunnen uitdrukken.

Op hun beurt vormen deze ‘man-made landscapes’ een grote inspiratie voor Lore Vandeboel. Door middel van een bijzondere collagetechniek maakt zij haar eigen ‘man-made landscapes’. Thuis legt ze een verzameling oude, afgedankte natuurboeken aan die in haar collages een tweede leven krijgen. Met ‘oude' foto’s van landschappen creëert ze ‘nieuwe’ landschappen. In deze collages brengt ze haar liefde voor de natuur en oude boeken samen. Ze knipt en plakt, puzzelt en speelt met vormen, kleuren, papiersoorten en texturen … tot er nieuwe landschappen ontstaan.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Connectera
Zetellaan 54
3630 Maasmechelen
do 22 augustus 2019 van 19:00 tot 22:00
do 29 augustus 2019 van 19:00 tot 22:00
do 5 september 2019 van 19:00 tot 22:00
do 12 september 2019 van 19:00 tot 22:00
do 19 september 2019 van 19:00 tot 22:00
do 26 september 2019 van 19:00 tot 22:00
Regionaal Landschap Kempen en Maasland
gratis
www.eventbrite.be/o/objet-complet-ism...